zaterdag, mei 13, 2006

Stilte

Maar als er één ding iswaar ik echt misselijk van wordt... dubbele moord en moordpoging in Antwerpen.

3 opmerkingen:

bieke zei

nog erger is dan dat je mensen tegenkomt die de vermoorden of de dader kennen. Echt vies eigenlijk om die confrontatie te moeten aangaan en te weten hoe bijvoorbeeld de dader dacht.

Jef Vingerhoedt zei

Net de film crash gezien. Laat je er weer even bij stilstaan dat het niet zo gemakkelijk is om mensen onder te verdelen in rassen, maar dat ook het onderscheid tussen racisten en "progressieven", tussen good guys en bad guys niet altijd even duidelijk is. En toch is hokjesduwen de eerste reactie na zo'n gebeurtenis zoals nu in Antwerpen. Van Jan met de pet, maar ook van politieke partijen en de meeste media.

bieke zei

ik heb ook juist geleerd tijdens gedragwetenschappen (hier ben ik weer) dat racisme eigenlijk in ieder van ons zit. Ik vind het een verkeerde conclusie. den tekst kwam er op neer dat we vreemdelingen niet direct gaan aanvaarden omdat het de belangen van onze groep in gevaar zou kunnen brengen, de vreemdeling zou het samenwerkingsverband in gevaar kunnen brengen. In mij ogen lijdt het niet echt noodzakelijk tot racisme maar ja. 't Is in ieder geval iets da jammer genoeg te vaak gebeurd, net zoals inderdaad ook het hokjesdenken.