dinsdag, februari 28, 2006

Marlies, de zus van Bart

Net op de valreep van de kortste maand blog ik nog even iets over een wonderschone radiouitzending die ik onlangs gehoord heb.

"Bart, de sireneman" is een uitzending van Radio 1 in het kader van het programma "Alaska: radioverhalen". Wanneer sommige luitjes af en toe over (de) magie van (de) radio bleiren, dan stoort me dat soms. Maar dit radioverhaal zou wel eens in aanmerking kunnen komen voor die zogenaamde magie van de radio.

Bart is mentaal gehandicapt; vooral hij, zijn zus en zijn moeder komen aan bod. Over Bart en z'n toestand, maar dan vooral via Bart's passie; nl. teringherrie allerhande. Het was grappig, vertederend, menselijk en nog zo veel meer; wonderschoon kortom.

Deze aflevering is nog even te beluisteren op de site van Radio 1 (daar moet ge dan zoeken naar het programma alaska) en dit moet je dan ook zeker doen voor het te laat is. De aflevering duurt drie kwartier. Op de site staan wat foto's en tekst en uitleg, maar die doen eigenlijk afbreuk aan de magie. Volg liever deze link direct naar de player van Radio 1 (al weet ik ni of deze link zeker werkt (ondertussen vastgesteld dat het ni werkt, hm), anders moet ge toch langs de eerste gaan).

Teaser: Marlies, de zus van Bart, over Bart: "Bart is dan wel gehandicapt, maar toch nen etter." De uitzending is dus zeker niet (enkel) verheerlijkend (zoals misschien fenomenen als de Yostiband of Kris en Yves dat kunnen zijn)

1 opmerking:

Dr. Jones zei

Heb er gisteren naar geluisterd. Is inderdaad een mooi stukje radio. Helder en betrokken. Heel eerlijk, echt chapeau voor Marlies!