dinsdag, april 25, 2006

In deze kapotte tijd

Nu niets meer vast staat en onze Poolse medemens bijvoorbeeld verdacht veel op onze Noord-Afrikaanse medemens gaat lijken, is deze zusterblog een verademing. Misschien organiseren zij wel een evenement in de nabije toekomst?

Maar bon, de echte aanleiding van deze post was dan toch de truuk met de etnische minderheden. Een hele week lang doodgeslagen met voor het grootste deel bagger over de multi-culturele samenleving en een pathetische mars vol van goede bedoeling, omdat het toch niet zo goed gaat met ons landje.

Het rotte is hier dan natuurlijk wel dat het nu wel heel duidelijk blijkt dat "de moslims" er niks mee te maken hadden. Zelfs geen moslim enkelvoud.

Maar toegegeven, op die securitycamera beelden afgaand leken het Noord-Afrikanen. Wat de waarde van securitycamera's wel even in perspectief zet. En onze hele houding ten aanzien van allochtonen en criminaliteit trouwens. Heel conservatief, progressief en de rest van Vlaanderen op z'n paard. Ik voelde me er al niet goed bij en dat wordt nu kracht bij gezet. Ik vond het toen al ingewikkeld om commentaar te geven, en dat is nu nog meer zo, maar toch even bloggen dan maar. Na deze plotwending ...

Gelukkig hebben z'n ouders alles gedaan om politieke recuperatie tegen te gaan, anders was het nog belachelijker geworden. Al zou Jean-Marie Dedecker echt voor paal hebben gestaan en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wie is er nu medeplichting aan wat Jean-Marie?

Enfin, misschien dat deze farce eens en voor altijd alles eens opschudt. Heel het rechten-en-plichten-discours, heel het slachtofferschapsdiscours, etc. Dat het moeilijk is, niet evident en genuanceerd. En dat populistische antwoorden niet zullen helpen.

Histerie, angst en zelfs goede bedoelingen zijn slechte raadgevers.

5 opmerkingen:

Dr. Jones zei

Inderdaad. Onze plurale samenleving is een feit maar de hoofden lopen achter.

Dr. Jones zei

Mijn excuses voor deze dooddoener. Moeilijk debat.

The jig is up! zei

't Is niet gemakkelijk om platitudes of veralgemeningen te vermijden. En even moeilijk om dan iets te zeggen dat enige betekenis heeft en niet louter singulier is.

Tettenman zei

over dooddoeners gesproken

The jig is up! zei

Daar waren we over bezig ja ...

en waar ging uw bijdrage over?

Ook over dooddoeners, of zat er een diepere betekenis achter? Gij en uw gelaagdheid altijd.