dinsdag, juni 20, 2006

drakenavonturen

Minder spectaculair, maar voor de verandering nog eens een eigen creatie:
Et vwalla Niet voor gevoelige kijkers.

4 opmerkingen:

Dr. Jones zei

Woehoe!! The glorious return of McGyver!!
Meer van dat!

The jig is up! zei

Onlangs heb ik een kortfilm van Tod Haynes (misschien bekend van "Far from Heaven") gezien (al was ie toch al 40 minuten lang ofzo). Deze kortfilm maakte hij in 1987, het was z'n eerste denk ik. De film gaat over muziekgroep "the Carpenters" (broer en zus), de chronische anorexia nervosa van zangeres Karen Carpenter (met haar dood in 1983 als gevolg) en de hoofdrollen worden vertolkt door barbypoppen.

De film mag eigenlijk niet verspreid en of vertoond worden. Al heb ik de film wel gewoon (en toch geheel illegaal) in het Weense Filmmuseum gezien. Officieel verboden omwille van muziekrechten, in't echt ook nog omdat hij nogal kritisch is voor betrokken partijen en de (amerikaanse en bij uitbreiding westerse) consumptiecultuur en het daaruitvolgend controleren ,reduceren en perverteren van vrouwelijkheid.

Enfin, Superstar: the Karen Carpenter story was eerder één klap in het gezicht, één stomp in de maag, één kick in the ass, als een film. Gelijkaardig aan "Requim for a dream", misschien nog rauwer, aangezien Superstar lo-fi is.

Je kan hem op dit adres downloaden: http://illegal-art.org/video/popups/superstar.html

De kwaliteit van deze download ken ik niet, waarschijnlijk zijn er ook nog wel andere kanalen. De film is niet voor gevoelige kijkers. En ook niet voor zij die vinden dat film enkel verstrooiing is trouwens. Voor maximum effect aanschouwen zonder er eerst nog over te lezen, al is maximum effect natuurlijk geen waarde op zich. Ik was er totaal door verrast. Ik kwam eigenlijk voor "The Dirk Diggler Story"; een eerste video versie uit 1988 van "Boogie Nights" die ook getoond werd. I had no idea.

Ben er nog altijd over aan't denken, wat ik er nu uiteindelijk van vind, maar dat het een verontrustende brok cinema pur sang is, daar moet je niet aan twijfelen.

P.S.: Mooi gedaan P.I.M.P. Meer van dat!

Jef Vingerhoedt zei

filmpje van the jig isser ni meer.

Dr. Jones zei

Amai, die kortfilm klinkt inderdaad als iets ongepolijst, jig. Wil ik nog wel eens zien, ondanks de waarschuwingen, maar ik bereid me al voor op iets dat moeilijk te slikken is.
Dat filmuseum in Wenen is toch vrij waardevol, dunkt me.